klik !

Thursday, 18 August 2011

Mercun mula kedengaran

Sekarang ni malam-malam dah kedengaran bunyi mercun kat area tempat aku. Mercun pun dah banyak boleh jumpa kat kedai-kedai, tepi jalan. Teringat zaman kecik2, main mercun. Korang ada main tak? Ianya mengikut peringkat. Takkan nak main hardcore nya terus.  Haha

Zaman 5 ke 8 tahun :


bunga api, mercun bawang



mercun roket

mercun mancis

Bila dah naik sikit umur, naik sikit duit dalam poket, main yang ni lak  :

thunder clap


mercun telur

mercun bola

mercun botol
Yang ni paling latest aku main. Antara 2 ke 3 tahun lepas. Sebab apat sponsor dari mak andak aku. hehe. :

Tak tahu nama apa mercun ni. haha

Tahun ni punya mercun :


P/s : Ada bran tak??

7 comments:

Lea IsNaw! said...

wow hand grenade tu...hahaha

aku reti main bunga api je

Eddy Dce said...

haha...wabee aok..nok men bom pulok ke tahun ni...memang merioh la dengor bunyi bom...haha...

faRHa@miSS Vio said...

konfem thun ni ade yg msuk tv3...hahaha

op anaz said...

Lea - Tahun ni lain sikit..hehe

Eddy - Tu lah.. Temerloh boleh jadi tempat paling merioh kat Malaysia ni kalau main bom tangan te..hehe

Farha- Masuk tv3 muka bangga..:-)..haha

GaRy™ said...

wuish.... ada ka orang main mercun yang last tuh???... wakakakaka

cik sakdi said...

kalu bruno mars berani la. kehkeh

gilaweb said...

pergghh ganaih!

Followers