klik !

Friday, 29 July 2011

Buah Catur Vs Bola Snooker

Apa ke pelik tajuk entry aku hari ni? haha..Kali ni aku nak tulis mengenai perumpamaan bola snooker dan buah catur.


Dulu aku ada kawan perempuan yang jenis berfikiran yang mungkin terlalu " moden ". Dia pernah cakap kat aku lelaki (suami) ni ibarat macam buah catur. Kita yang akan menentukan macam mana dia bergerak. Bergerak macam tu ke, macam ni ke.. Boleh diletak kat kotak sana, kotak sini mengikut kemahuan mereka ( perempuan ). Ini bukan aku cakap, kawan aku tu cakap..Aku tanya lah "kire ko ni macam queen controllah ek?".Dia jawab " mana ada queen control...ini langkah bahagia dalam rumah tangga"...erk.....apa ke jadah nya langkah kebahagiaan. "Ko nak letak laki kau sana sini sunun sonon". Kira ko controllah tu. "Tak adalah , aku yang akan uruskan kewangan nak bayar bil rumah, bil api, bil  air, bla bla bla laki ni bukan boleh pegang duit..habis jahanam..Aku selit duit sini sikit sana sikit..hehe"

"Oh...yeke?? Kalau macam tu aku nak ibaratkan perempuan ni macam bola snooker".."kenapa pulak?"kawan aku tanya... " ye lah, orang laki boleh tuju bola snooker tu kat mana2 lubang yang laki tu suka...kwang..kwang..."    

kawan aku : " erk???!!"



P/s: Kesimpulannya..dah kahwin nanti kita kenalah saling hormat menghormati, bertolak ansur dan mencari redhaNya. Jadilah pasangan yang soleh...(macam lah aku ni dah kahwin )..haha

6 comments:

adib syazwan said...

nikoh la cepat2 rodong, haha!

cpahniza said...

gmbar hiasan sexy :p

Mrs Nury said...

Tak ada istilah Queen Control atau Kuasa Veto Suami dalam rumahtanggaku! Alhamdulillah..

Tapi cerita tu kelakar la.....+ ADA MAKSUD TERSIRAT!

ade2mama said...

hahhaahah..

"orang laki boleh tuju bola snooker tu kat mana2 lubang yang laki tu suka..."

heeeh.ayat law skli bce ,..leygh jdy ayat double meaning heehh

SueZ said...

Sesedap jer ckp bola snooker utk perempuan,tuju maner2 yer..ish2 cakap lh prmpuan ni mcm bola kristal ker..br best

h A n Y S said...

hamboi..blom kawen lagi (eh! btol ke?haha) dah act macam queencontrol..esok kawen macam mana lah.. kesian bakal suami dia kan..

Followers